ΕΛΛΑΔΑ

Μποϋκοτάζ στη Γερμανία από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Μποϋκοτάζ στη Γερμανία από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αποφάσισαν δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί.

Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι το μποϋκοτάζ γερμανικών προϊόντων αλλά και η συγκρότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπιρτζής και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, Γιάννης Αδαμόπουλος, συζητήθηκαν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα σε δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς, αλλά και εν γένει στους Έλληνες πολίτες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των μηχανικών, η οικοδομή έχει συρρικνωθεί κατά 50% έναντι του 2011, την ώρα που αυξάνονται τα δομικά υλικά. Ο κ. Σπιρτζής έκανε λόγο για μέτρα λογιστικού τύπου για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις.

Επίσης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Γερμανία, η οποία όπως είπε έχει προσβάλλει με λόγια και έργα την Ελλάδα και τους Έλληνες και πλέον «απομένει να βάλει τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη».

Στα προβλήματα του ιατρικού κλάδου αναφέρθηκε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι το 25% των γιατρών είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενη.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος χαρακτήρισε τα μέτρα «προσβολή της Δημοκρατίας», και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση με τους Ευρωπαίους δικηγόρους για να εκτεθεί η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Κατά τη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών οργανώσεων απεδέχθησαν τις προτάσεις του κ. Σπιρτζή για οκτώ κοινές δράσεις, που είναι:

1. Η πραγματοποίηση «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία,

2. Η συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση,

3. Η πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους,

4. Η διοργάνωση ημερίδας για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας,

5. Η ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,

6. Η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες,

7. Η διενέργεια ελέγχων σε κτίρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων),

8. Κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.

Η διοργάνωση των κοινών δράσεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.