ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γώγος: Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό θανάτων - Νοσούν περισσότεροι νέοι

Κορονοϊός - Γώγος: Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό θανάτων - Νοσούν περισσότεροι νέοι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τα αυξημένα κρούσματα στη χώρα, τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και το νόημα των «οριζόντιων μέτρων» μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Κοντά σε επίπεδα συναγερμού βρίσκονται τέσσερις περιοχές της χώρας, με τους επιδημιολόγους να έχουν στο μικροσκόπιό τους Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Iωάννινα.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 175 στην Αττική, κάτι που σχολίασε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα (19/10) στη χώρα μας.

Επίσης προειδοποίησε πως καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Το νόημα των οριζόντιων μέτρων σχολίασε στην εκπομπή ο Χαράλαμπος Γώγος. «Αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων», σχολίασε και εξήγησε ότι η εφαρμογή μέτρων και lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμινέ: Ποια είναι η «σκοτεινή» κυρία Ερντογάν - Η μανία με τη χλιδή και τα παιχνίδια με τη μαντίλα