ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»

Κορονοϊός: Σε συναγερμό βρίσκεται η χώρα και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, καθώς την Τρίτη σημειώθηκε ακόμη ένα αρνητικό νέο ρεκόρ με 667 νέα κρούσματα.

Προβληματισμό προκαλεί η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει πολύ ανοδικές τάσεις στα κρούσματα της τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται τα Ιωάννινα, η Καστοριά και οι Σέρρες.

«Είναι άλλα τα δεδομένα της Καστοριάς, άλλα τα δεδομένα των Σερρών. Στις Σέρρες τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα υπάρχει μία επιδημιολογική πίεση-επιβάρυνση, ενώ στην Καστοριά υπάρχει μια επιθετική έξαρση τα τελευταία 24ωρα, την οποία παρατηρούμε», ανέφερε την Τρίτη κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σχέση με την Αττική, αυτό που είναι το πολύ σημαντικό είναι το εξής: ότι ο Κεντρικός Τομέας είναι επιβαρυμένος και από εκεί και πέρα σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται και ο Δυτικός Τομέας, η δυτική Αθήνα δηλαδή, που παρουσίασε μία έξαρση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αυτή τη στιγμή η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Η Αττική δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, δεν δείχνει να υπάρχει πολλαπλασιαστής. Σε κάθε περίπτωση όμως λόγω του όγκου, της ποσότητας δηλαδή των ενεργών κρουσμάτων και των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών που συνοδεύουν τη μητροπολιτική Αθήνα, μας απασχολεί διότι οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε λίγα 24ωρα όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί προς το χειρότερο».

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετές μέρες τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 150 ενώ υπάρχουν και περιοχές της πρωτεύουσας που έχουν επιβαρυνθεί αρκετά όπως για παράδειγμα το Περιστέρι, ο Πειραιάς, το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, το Θησείο, η πλατεία Βικτωρίας και η Ομόνοια.

Πέρα από το γεγονός πως θεωρείται πολύ πιθανό οι «κόκκινες» περιοχές να ανέβουν επίπεδο στον χάρτη επικινδυνότητας, δηλαδή η Θεσσαλονίκη να μπει στο επίπεδο 3, τα Ιωάννινα και η Καστοριά στο επίπεδο 4, αλλά και οι ειδικοί έχουν έξτρα μέτρα στο «τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση αυτό που εξετάζεται πρώτα είναι η επιβολή μέτρων σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας διασποράς του ιού.

Ωστόσο, αν τα πράγματα χειροτερέψουν κατά πολύ, η κυβέρνηση ήδη εξετάζει τη «νυχτερινή καραντίνα», την απαγόρευση κυκλοφορίας δηλαδή από κάποια ώρα και μετά.

Επίσης, στο «τραπέζι» υπάρχει πάντα και το σενάριο «μάσκες παντού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ελλάδα όπως... Γαλλία - Αυτό το μέτρο «κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες