ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Στέφανος: Το σπαρακτικό γράμμα του ιδιοκτήτη του γηροκομείου που αυτοκτόνησε

Άγιος Στέφανος: Το σπαρακτικό γράμμα του ιδιοκτήτη του γηροκομείου που αυτοκτόνησε

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο Δημήτρης Καμπανάρος, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κοροναϊου. Είχε διαγνωστεί και ο ίδιος θετικός στον ιό και δεν άντεξε το τεράστιο βάρος της ευθύνης.

Ο 41χρονος ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας «Νέα Θάλπη» βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του όπου έβαλε τέλος στην ζωή του με μία κυνηγετική καραμπίνα. Ο αυτόχειρας φέρεται να έχει αφήσει επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος άνδρας είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Το σπαρακτικό μήνυμα

«Με νίκησε ο κοροναϊός» αναφέρει στο σπαρακτικό γράμμα που άφησε λίγο πριν αυτοκτονήσει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, Δημήτρης Καμπανάρος.

Το πλήγμα ήταν διπλό: σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, αφού και ο ίδιος είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό.

«Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα εμπιστευτεί ποτέ κανείς, με νίκησε ο κορονοϊός» αναφέρεται στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στον αυτόχειρα και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απονεοημένη πράξη.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καμπανάρος

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν ιδιοκτήτης και γεροντολόγος στη μονάδα, και παράλληλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο αυτόχειρας είχε εκφράσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα την αγωνία του για τους οίκους ευγηρίας και είχε ζητήσει να διατίθενται rapid test, προκειμένου να είναι συνεχής ο έλεγχος για την ασφάλεια φιλοξενούμενων και εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Καμπανάρος, υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω γηροκομείο επιβεβαιώθηκε πως βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊόμία ηλικιωμένη τρόφιμος και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι απομονώθηκαν στο σπίτι τους.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων σπεύδουν στον οίκο ευγηρίας για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, αφού, όπως λένε, ήταν καλός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, «ένας δικός τους άνθρωπος».

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε: «Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δ.Κ., ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη».

Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.

Ο Δ.Κ. υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία.

Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση».

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και ο Οίκος Ευγηρίας:

O Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε σε εκπομπή του Mega για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου:

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικιοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης.

Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ένα βήμα πιο κοντά στο νυχτερινό lockdown - Σε ποιες περιοχές έρχονται νέα μέτρα