ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλοι δύο θάνατοι στην Ελλάδα - Κατέληξαν 86χρονος και 74χρονος

Κορονοϊός: Άλλοι δύο θάνατοι στην Ελλάδα - Κατέληξαν 86χρονος και 74χρονος
Intime News

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε ένας 86χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και ένας 74χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Σημειώνεται ότι νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ που καταγράφηκε την Τετάρτη (21/10) στη χώρας μας με 865 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο.

Στην κυβέρνηση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν να «κοκκινίζουν» τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και ειδικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό έως την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μεταξύ των μέτρων που πιθανόν να τεθούν σε ισχύ είναι και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3).Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 1 έως και τις 5 τα ξημερώματα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση σκέψεις για να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 τα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν». Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρήση μεγάφωνων για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων από «κόκκινες» πλατείες αλλά και από ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ σε πρώτη φάση θα προβαίνουν μέσω μεγάφωνων σε εντονότερες εκκλήσεις για απομάκρυνση ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρούν σε προληπτική κατάληψη παρουσίας στις πλατείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον Δημήτρη Καμπανάρο - Το τελευταίο γράμμα και τα αναπάντητα ερωτήματα