ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Ρουπακιάς - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Ρουπακιάς - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Χρυσή Αυγή: Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές των κατηγορουμένων, το Newsbomb.gr βρέθηκε έξω από το σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Κάτω από άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε προς την ΓΑΔΑ, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης (22/10), ο Γιώργος Ρουπακιάς. Αστυνομικοί τον πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας όπου διέμενε και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, τα τελευταία 4,5 χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί τον μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ, όπως προβλέπεται, και εν συνεχεία στην Σήμανση. Ύστερα θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί θα οδηγηθεί στις φυλακές, κατά πάσα πιθανότητα του Δομοκού είτε στο Μαλανδρίνο.

Υπενθυμίζεται πως στον Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκε ισόβια για ανθρωποκτονία και κάθειρξη 14 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δείτε LIVE εικόνα:

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για 30 μήνες και αποφυλακίστηκε με το υπ'αριθμόν 260/2015 βούλευμα, λόγω παρέλευσης του ανωτάτου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου 2016.

Το σπίτι του φυλασσόταν από τέσσερις αστυνομικούς, ολόκληρο το 24ωρο. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, δεν είχε κανένα δικαίωμα να βγει από τον κατ οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί, και είχε την δυνατότητα μετάβασης μόνο στο δικαστήριο όπου δικάζονται οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και πρόσφατα από την κόρη του απέκτησε και ένα εγγόνι.

Οι καταδικασθέντες, εκτός του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λάγου και του Παππά ο οποίος είπε δια του δικηγόρου του πως δεν θα εμφανιστεί, κρατούνται στην ΓΑΔΑ για να οδηγηθούν αύριο στις φυλακές.

Δείτε φωτογραφίες κατά την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ:

Δεν θα παραδοθεί στην αστυνομία ο Χρήστος Παππάς

Νωρίτερα, έγινε γνωστή η απόφαση του Χρήστου Παππά, να μην εμφανιστεί στις Αρχές για να εκτελεστεί η ποινή του, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του κ. Παππά, αναφέρει πως ο εντολέας του έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φάση να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Πλέον οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών, ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 882 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 90 οι διασωληνωμένοι