ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Ηλίας Κασιδιάρης

Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αστυνομικές πηγές.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος περίπου 25 task forces… συλλήψεων έχουν σχηματιστεί προκειμένου να προβούν στις επικείμενες συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να διαβούν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της χώρας.

Τουλάχιστον 80 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές, μεταξύ των οποίων και 10 ΕΚΑΜίτες! Πρόκειται για μικτά κλιμάκια των τεσσάρων αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και «σπασμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ, που θα ενταχθούν σε κάποια από αυτά τα κλιμάκια ανάλογα με την… επικινδυνότητα των κατηγορουμένων.

Οι «υποψήφιες» φυλακές μεταφοράς τους είναι 12, ενώ φαίνεται να αποκλείονται αυτές του Κορυδαλλού, όπως επίσης οι αγροτικές ή φυλακές κατάδικων για οικονομικά εγκλήματα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Αμφισσας. Για τους υπολοίπους υπάρχουν «θέσεις» στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης.

Η «κατανομή» των καταδικασμένων θα είναι σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ στην περίπτωση που μεταφερθούν σε ίδια, θα είναι σε διαφορετικές πτέρυγες με… prive κελιά και ξεχωριστό προαυλισμό. Βασική επιδίωξη των Αρχών η αποφυγή της πιθανότητας επιθέσεων εναντίον τους ή οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε καταδικασμένους που βρίσκονται σε ρήξη…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει