ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οκτώ νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Κορονοϊός: Οκτώ νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα -  Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα
Intime News

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες

Πιο συγκεκριμένα, κατέληξαν ένας 86χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, ένας 74χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ένας 87χρονος στο Ιπποκράτειο, μία 87χρονη που νοσηλευόταν στο Λαϊκό, ένας 89χρονος που νοσηλευόταν στο Λαϊκό, μία 87χρονη στο Σωτηρία, ένας 62χρονος στο Σωτηρία και μία 83χρονη στο Σωτηρία η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη.

Διάγγελμα Μητσοτάκη - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (22/10) στις 19:00, αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως όπως έγινε γνωστό από το τραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, προηγουμένως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο προς βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», είπε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Η χώρα μας, συμπλήρωσε, τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό», γνωστοποίησε.

Όσον αφορά στα μέτρα, τόνισε πως «αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα διότι στην ουσία έχουμε λίγους που παραβιάζουν κάποιος κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται».

«Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για τους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει