ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς πέρασαν το πρώτο βράδυ στη φυλακή «διευθυντήριο» και Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς πέρασαν το πρώτο βράδυ στη φυλακή «διευθυντήριο» και Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις φυλακές Δομοκού μετήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής (23/10) τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας στη φυλακή τύπου Β είναι δρακόντεια. Εκεί τους υποδέχτηκαν ακροβολισμένοι ένοπλοι φύλακες και μονάδα της ΕΚΑΜ. Οι καταδικασθέντες μπήκαν σε απομόνωση 14 ημερών λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και μετά θα γίνει η διευθέτησή τους στα κελιά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών Δομοκού, οι κρατούμενοι θα υποβληθούν και σε μια διαδικασία συνέντευξης πριν χωριστούν σε κελιά για να αντιληφθεί η διεύθυνση αν υπάρχουν διαφορές και εντάσεις μεταξύ τους.

Νωρίτερα, λίγο πριν την αποχώρησή τους από τη ΓΑΔΑ, συγγενείς και φίλοι των χρυσαυγιτών τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο με υψωμένες γροθιές, ενώ η Ουρανία Μιχαλολιάκου προκάλεσε για ακόμα μια φορά κάνοντας άσεμνες χειρονομίες στους δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης κρατήθηκαν σχεδόν όλοι στα γυναικεία κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Στα ανδρικά κελιά βρέθηκε μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς καθώς όπως είπε δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι υπόλοιποι κρατήθηκαν στο γυναικείο τμήμα των φυλακών που υπάρχουν εννέα κελιά που τους περίμεναν εκεί.

Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα για το πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ τους και το ποιος έπρεπε να μείνει με ποιον, έτσι αποφασίσθηκε να είναι μόνος του ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος τελικά συνομίλησε με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ζήτησαν για να περάσουν το βράδυ… βιβλία ποικίλης ύλης.

Ο Γερμενής συγκεκριμένα ζήτησε την Ηλιάδα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αμέσως μετά την άφιξή τους στη φυλακή ο διευθυντής κάνει προσωπική συνέντευξη με κάθε κρατούμενο ξεχωριστά, κατά την οποία ενημερώνεται για τυχόν ζητήματα υγείας ή άλλα θέματα.

Από την συνέντευξη αυτή προκύπτει πώς θα χωριστούν τα άτομα που θα είναι στο ίδιο κελί.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Καρέ καρέ η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ

Γύρω στις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής προς τη φυλακή.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας. Γιάννης Καζαντζόγλου, οδηγήθηκαν από τους πρώτους στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν που έφυγε από την ΓΑΔΑ μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Η στιγμή της μεταγωγής Ρουπακιά και «διευθυντηρίου»:

Στις φυλακές Δομοκού, όπως μετέδωσε από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr κρατούνται συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγήθηκαν Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Μιχαλολιάκος: Η μεταγωγή του από την ΓΑΔΑ - «Περήφανη για σένα» φώναζε η κόρη του

Περίπου στις 15.30 ξεκίνησε η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, από τη ΓΑΔΑ, με συγγενείς των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων η Ελένη Ζαρούλια και η Ουρανία Μιχαλολιάκου να τους χειροκροτούν.

Στην κλούβα μπήκε και το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, o οποίος μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού, με την κόρη του Ουρανία να φωνάζει στον πατέρα της: «Μόνο περηφάνεια, περήφανη για σένα».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις - Πού εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της