ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά - NATO: Όλο το παρασκήνιο για το μορατόριουμ ασκήσεων Ελλάδας- Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά - NATO: Όλο το παρασκήνιο για το μορατόριουμ ασκήσεων Ελλάδας- Τουρκίας

Ποια πλευρά έριξε την πρόταση για παύση των στρατιωτικών ασκήσεων στο τραπέζι και ποιες ήταν οι αντιδράσεις

Το φως της δημοσιότητας είδε ο παρασκήνιο της συζήτησης για την πρόταση περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας, κατά το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου.

Η πρόταση, σύμφωνα με ελληνική πηγή, έπεσε στο τραπέζι από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, και όχι από τον Χουλουσί Ακάρ, όπως είχε αναφερθεί από μια μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε πως 28 και 29 Οκτωβρίου, ημερομηνίες οι οποίες αποτελούν εθνικές εορτές και για τις δύο χώρες, υπάρχει η δυνατότητα ενός μορατόριουμ ώστε να μην γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις.

Την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, είδε θετικά τόσο η Άγκυρα, όπως είχε επιβεβαιώσει σε σχετικές δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, όσο και η Αθήνα.

Ο Γeνς Στόλτενμπεργκ είχε μιλήσει για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» και επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση» προσθέτοντας πως οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκαν.

Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, είχε τονίσει μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα, με τη συνδρομή της γερμανικής διαμεσολάβησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 935 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 91 οι διασωληνωμένοι