ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το «Καλλιστώ»

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το «Καλλιστώ»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Τρίτης.

Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας βρίσκεται από το μεσημέρι το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, παρουσίασε εισροή υδάτων και ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη σύγκρουση η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε.

Μάλιστα η ζημιά που προκλήθηκε στο ναρκοθηρευτικό ήταν μεγάλη, καθώς το «Καλλιστώ» είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής, αλλά δεν είναι λαμαρίνα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η σύγκρουση προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση κυρίως από τις μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου και μικρής ποσότητας καυσίμων που διέρρευσε.

Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας με πλωτό φράγμα πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και των καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν.

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της προανάκρισης για το συγκεκριμένο ναυτικό ατύχημα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η εισαγγελική Αρχή ενώ δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη προς το παρόν.

Στο φορτηγό πλοίο δεν υπήρχε πλοηγός καθώς είχε ήδη μπει σε πορεία έξω από λιμάνι.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα του Newsbomb.gr στο Facebook

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο καπετάνιος του πλοίου «Maersk Launcestοn» έχει συλληφθεί ενώ έχει απαγορευτεί ο απόπλους του. Πρόκειται για ένα πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, που είχε προορισμό το Τσανάκαλε της Τουρκίας, το οποίο όμως θα μείνει τώρα ανοικτά του Πειραιά για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ήδη τα στελέχη και οι εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης. Το «Καλλιστώ» εν τω μεταξύ ρυμουλκείται προς τον ναύσταθμο, με την κλίση που έχει πάρει από το ατύχημα να παραμένει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το πλοίο μπορεί να σωθεί, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε τεράστια ζημιά από την πρόσκρουση με το φορτηγό πλοίο.

Σχετικά με το περιστατικό, μίλησε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». «Έχουμε δυο τραυματίες, ενημερώθηκα από τον κεντρικό λιμενάρχη. Το περιστατικό έγινε πριν από τις 8:00 το πρωί, κόπηκε ένα τμήμα του δικού μας πλοίου, ρυμουλκείται τώρα στον ναύσταθμο. Ήταν ένα περιστατικό ατυχές, θα δούμε για τις ευθύνες θα εξεταστούν όλα αυτά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ενημερώθηκα από το πρωί, ήρθα να δω την κατάσταση από τα βράχια της πειραϊκής. Πιστεύω πως το περιστατικό λήγει ομαλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν θύματα. Βαίνει ομαλά η κατάσταση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές