ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Κορονοϊός: Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα
Intime News

Κορονοϊός: Πέντε ακόμη νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Τετάρτη κατέληξαν ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ένας 58χρονος ο οποίος νοσηλεόταν στον «Ευαγγελισμό», ένας 59χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, μία 75χρονη η οποία νοσηλευόταν επίσης στο ΑΧΕΠΑ και ένας 95χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ.

Μάχη για να αποφευχθεί το lockdown

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο και την πανδημία έχουν επιδοθεί τόσο οι λοιμωξιολόγοι, όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο γενικό lockdown.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ανακοπεί η ορμή του κορονοϊού στη χώρα και σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε ένα επιθυμητά «ασφαλές» επίπεδο.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκονται ήδη νέα πιο σκληρά μέτρα που εξετάζονται, προκειμένου να μην βρεθεί και πάλι η χώρα, αντιμέτωπη με την τελευταία έσχατη λύση. Σημειώνεται τα πρώτα «δείγματα γραφής», για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ αναμένονται σε περίπου 14 μέρες. Τότε μόνο θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα.

Νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα είναι το πιθανότερο ότι θα εφαρμοστούν στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, με κάποια από αυτά να είναι μάλιστα, η επανεξέταση των αποστάσεων στην εστίαση και την άθληση, καθώς και νέα μείωση του ωραρίου λειτουργίας, δηλαδή πριν τις 00:00 που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά την Τρίτη (27/10) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν τετραψήφιος, φτάνοντας τα 1.259.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»