ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχίλα: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F-16 για την 28η Οκτωβρίου

Ανατριχίλα: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F-16 για την 28η Οκτωβρίου

Συγκινητικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το μήνυμα του πιλότου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, λόγω κορονοϊού, φέτος γίνεται με πολύ διαφορετικό τρόπο, όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν την εθνική επέτειο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πλαίσιο των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από όλη τη χώρα, ο πιλότος του μαχητικού «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, έστειλε το δικό του μήνυμα από αέρος, τονώνοντας την εθνική μας υπερηφάνεια σε μια δύσκολη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

«Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ. Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που προκάλεσε ανατριχίλα.

Ποιος είναι ο πιλότος που συγκίνησε τους Έλληνες

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Τα τελευταία χρόνια από το μαχητικό της ομάδας «Ζευς» που κάνει πτήσεις επίδειξης στις εθνικές επετείους, ακούγεται και ένα μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες. Την 28η Οκτωβρίου 2020, το συγκλονιστικό μήνυμα έστειλε ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης.

Ο Επισμηναγός (I) Δημήτρης Βολακάκηςhaf.gr

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Charlie Hebdo: Το εξώφυλλο που εξόργισε τον Ερντογάν - «Ωωω, ο Προφήτης!»