ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Επτά νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα

Κορονοϊός: Επτά νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα
Intime News

Κορονοϊός: Επτά νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Τετάρτη κατέληξαν ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ένας 58χρονος ο οποίος νοσηλεόταν στον «Ευαγγελισμό», ένας 59χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, μία 75χρονη η οποία νοσηλευόταν επίσης στο ΑΧΕΠΑ, ένας 95χρονος ο οποίος νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ, ένας 89χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν επίσης στον «Ευαγγελισμό» και ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου».

Μάχη για να αποφευχθεί το lockdown

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο και την πανδημία έχουν επιδοθεί τόσο οι λοιμωξιολόγοι, όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο γενικό lockdown.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ανακοπεί η ορμή του κορονοϊού στη χώρα και σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε ένα επιθυμητά «ασφαλές» επίπεδο.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκονται ήδη νέα πιο σκληρά μέτρα που εξετάζονται, προκειμένου να μην βρεθεί και πάλι η χώρα, αντιμέτωπη με την τελευταία έσχατη λύση. Σημειώνεται τα πρώτα «δείγματα γραφής», για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ αναμένονται σε περίπου 14 μέρες. Τότε μόνο θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά την Τρίτη (27/10) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν τετραψήφιος, φτάνοντας τα 1.259.

Lockdown: Πότε και για πόσο

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουν επισημαίνει αρκετοί λοιμωξιολόγοι, η Πολιτεία έχει θέσει ένα όριο στα 2.000 ημερήσια κρούσματα το οποίο εάν ξεπεραστεί θα πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε δραστικά μέτρα. Μάλιστα, στο κάδρο μπαίνουν δύο ημερομηνίες. Η 9η και η 15η Νοεμβρίου.

Κλείνοντας δύο εβδομάδες από την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων τα οποία είχε ανακοινώσει με μήνυμά του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πολιτεία θα αποφασίσει είτε για την παράτασή τους είτε για την αυστηροποίησή τους.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι είτε μέτρα που θα θυμίζουν lockdown αφού δεν αποκλείεται η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και η απαγόρευση εξόδου από νομούς, είτε καθολικό lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Αττική.

Το δεύτερο σενάριο φαίνεται πως μέρα με την μέρα αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες αφού όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στο Newsbomb.gr «Όσο χειμωνιάζει οι δραστηριότητες των πολιτών θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους και το υπάρχον επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα θα είναι άκρως επικίνδυνο. Καλό θα ήταν να πάμε στα Χριστούγεννα με πολύ λιγότερα κρούσματα. Πάντως η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις μόνο βάσει των προτάσεων των επιστημόνων».

Πληροφορίες λοιπόν θέλουν την εφαρμογή lockdown για τις 09 ή 15 Νοεμβρίου με την διάρκειά του να τοποθετείται στις τρεις εβδομάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβαλε τον πιο τρελό φόρο - Τι ζητάει από τους πολίτες