ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη (29/10) στη Νέα Παραλία

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη (29/10) στη Νέα Παραλία
Pixabay

Κορονοϊός: «Φλερτάρει» με το lockdown η Θεσσαλονίκη μετά τα 384 από τα συνολικά 1.574 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη (28/10) – Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο Κώστας Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι από τα 5.000 τεστ που θα γίνουν αύριο στην πόλη, θα κριθεί εάν θα περάσει στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Μετά και τα 384 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, το ενδεχόμενο lockdown βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης τηλεδιάσκεψης της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας ενώ ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής, εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πέρασμα της Θεσσαλονίκης από το «πορτοκαλί» επίπεδο στο «κόκκινο», ωστόσο είναι ένα θέμα σοβαρό και θα εξεταστεί ξανά την Πέμπτη.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την Πέμπτη και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 1.547 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 108 οι διασωληνωμένοι