ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα
Intime News

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην χώρα μας καθώς τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν ακόμη έξι άνθρωποι.

Ο κορονοϊός σαρώνει όλη την Ευρώπη και δυστυχώς η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά, ενώ μεγαλώνει και η λίστα με τους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Πέμπτη κατέληξαν ένας άντρας 58 ετών στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μία 80χρονη στο «ΝΙΜΤΣ», μία 77χρονη στο «Σωτηρία» και ένας 94χρονος που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο».

«2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο»

Τις ανησυχίες των ειδικών για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα επιβεβαίωσε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως το Σαββατοκύριακο έως και 2.000 κρούσματα.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Γώγος, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά».

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή.

Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς Covid-19 για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη «γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης - Τι είπε για το lockdown