ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε όλη τη χώρα και μάσκα παντού

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε όλη τη χώρα και μάσκα παντού
INTIME

Αρνητικός ως προς τη στρατηγική των μαζικών τεστ για τον κορονοϊό δηλώνει ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής επανέλαβε την κρισιμότητα της κατάστασης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τη μέθοδο των τεστ που ακολουθείται σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, είπε ότι κινούνται «σχεδόν εκεί που πρέπει», εξηγώντας ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε να επεκταθούν σε όλη τη χώρα δύο σημαντικά μέτρα – η υποχρεωτική μάσκα παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

«Κάποια μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια για να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», είπε, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να τηρηθεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ νομών, σε περίπτωση βέβαια που αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Εξάλλου, με αφορμή τις ουρές που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από πολίτες που έσπευσαν για δωρεάν τεστ κοροναϊού, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την λογική της πραγματοποίησης μαζικών τεστ. Όπως είπε, «ο ΕΟΔΥ πήγε στη Θεσσαλονίκη και έγινε μια γενικότερη επικοινωνιακή εικόνα που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης - Τι είπε για το lockdown