ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός - Τετραψήφιος αριθμός και πάλι

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός - Τετραψήφιος αριθμός και πάλι

Κορονοϊός: Με τα νέα μέτρα να είναι προ των πυλών, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα κρούσματα και σήμερα θα ήταν τετραψήφια.

Πάνω από 1.000 ήταν και σήμερα τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σήμερα Πέμπτη 29/10. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 1.211 νέα κρούσματα της COVID-19.

Μετά το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων, οι φόβοι όλων είναι αυτά να μην κινηθούν στις 2.000, αριθμός που ίσως να φέρει και το lockdown πολύ νωρίτερα.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ότι από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης το 5% των τεστ βγήκαν θετικά.

Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός θα κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και για τις πράσινες περιοχές.

3. Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας από τις 21:00 ή της 22:00 το βράδυ με παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας.

4. Μεγαλύτερο ποσοστό τηλεργασίας για όλους τους τομείς που θα φτάσει και το 80%.

Θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα λιανικής και τα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει για τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown το οποίο όπως όλοι τονίζουν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα υφεσιακής μορφής στην εθνική οικονομία.

Για σήμερα Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης περιμένει να έρθει στα χέρια του η τελική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει προκειμένου να καταρτίσει την δική της πρόταση επί των νέων μέτρων απαγόρευσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ULAQ: Το μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος που παρουσίασε ο Ερντογάν για τη… Γαλάζια Πατρίδα