ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Ανήλικοι σκοτώθηκαν κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης - Βίντεο ντοκουμέντο

Τραγωδία στη Ρόδο: Ανήλικοι σκοτώθηκαν κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης - Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Ρόδο - Δύο ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους και ένα τρίτος χαροπαλεύει.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που έφερε στο φως το Mega, το αλεξίπτωτο φαίνεται να κατευθύνεται προς τα βράχια. Το σκοινί που τους τραβούσε από το σκάφος έχει σπάσει από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Τα τρία ανήλικα παιδιά είναι στο αέρα και κανένας δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Όπως μετέδωσε το Mega τα παιδιά έκαναν διακοπές στην περιοχή και θέλησαν να δοκιμάσουν τη βόλτα με το αλεξίπτωτο στη θάλασσα. Μια επιλογή που τελικά στοίχισε τη ζωή στα δύο από τα τρία και τον βαρύ τραυματισμό του τρίτου.

«Τραγωδία, τραγωδία, τελείως. Με το σκάφος το βλέπαμε αυτό που κάνει το αλεξίπτωτο, από κάποια στιγμή χάθηκε. Ήταν ήρεμη η θάλασσα αλλά κάποια στιγμή παίρνει ένα μπουρίνι, πολύ δυνατό. Κόπηκε το σκοινί και φύγαν τα παιδιά. Είχαν έρθει ασθενοφόρα, βγάλαν το ένα παιδί νεκρό».

Λίγα λεπτά μετά, το αλεξίπτωτο εντοπίζεται στα βράχια, στους Πεύκους της Λίνδου, από το σκάφος το οποίο αρχικά το τραβούσε και σκάφη του λιμενικού που ειδοποιήθηκαν αμέσως και έσπευσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό των παιδιών.

Οι τελευταίες ανέμελες στιγμές

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που βλέπετε, είναι οι στιγμές λίγο πριν από την τραγωδία. Ο ουρανός είναι ήδη σκοτεινιασμένος. Τα έντονα χρώματα στο αλεξίπτωτο τραβούν τα βλέμματα. Ξεχωρίζουν στον ορίζοντα που είναι έτοιμος να «ξεσπάσει» την οργή του.

«Είδαμε ένα αερόστατο. Εκεί όπως προχωρούσε, προχωρούσε, βλέπαμε να πηγαίνει πάνω – κάτω, πάνω – κάτω, λογικά πρέπει να έσπασε το σχοινί. Μετά το χάσαμε από την οπτική μας γωνία. Λογικά πρέπει να έπεσε και πήγε πίσω από τα βουνά. Μας είπε ένα παιδί από κάτω ότι έφυγε το σκάφος και εμείς νομίζαμε ότι τους βρήκανε αλλά μετά από λίγο μας πήρανε τηλέφωνο ότι τους ψάχνουνε».

Τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ελάχιστα λεπτά μετά, περίπου στις 4 το μεσημέρι, τις σορούς των δύο παιδιών και τον 15χρονο, σοβαρά τραυματισμένο, αφότου είχαν πέσει πάνω στα βράχια.

Στην παραλία περίμεναν πυροσβέστες και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το αγόρι και το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι διασώστες, ανέλαβαν το θλιβερό καθήκον της παραλαβής των νεκρών παιδιών.

Τι προβλέπει ο νόμος

Στον ιδιοκτήτη της μονάδας ενοικίασης των θαλάσσιων σπορ, που χειριζόταν και το σκάφος, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τον νόμο, το τριθέσιο αλεξίπτωτο απαγορεύεται, ενώ η χρήση του από ένα ή δύο άτομα επιτρέπεται μόνο για παιδιά άνω των 14 ετών. Το ένα από τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν μόλις 13 ετών.

Με πληροφορίες από Mega

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 1.211 νέα κρούσματα - Στους 114 οι διασωληνωμένοι