ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Νεκρή 80χρονη στο νοσοκομείο της Λάρισας

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Νεκρή 80χρονη στο νοσοκομείο της Λάρισας
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορονοϊό

Την τελευταία της πνοή άφησε 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα, η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε με 540 κρούσματα την Αττική την Παρασκευή (30/10) που σημείωσε μάλιστα και ρεκόρ με 422 νέα μέσα σε ένα 24ωρο.

Παράλληλα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα αυτά δεν προβλέπεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των νομών, καθώς το λουκέτο στην εστίαση και ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα περιορίσουν έτσι κι αλλιώς τις μετακινήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να ανακοινώσει τα νέα μέτρα χθες το μεσημέρι, ωστόσο οι ανακοινώσεις αναβλήθηκαν μετά τον φονικό σεισμό της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει:

- Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και ανεξάρτητα από τη θέση κάθε περιοχής στον Υγειονομικό Χάρτη και το επίπεδο του συναγερμού.

- Αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τον επαγγελματικό αθλητισμό.

- Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ενδεχομένως, η απαγόρευση να ισχύει ακόμα και από τις 10:00 το βράδυ.

- Ολικό κλείσιμο της εστίασης. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επίσης μέτρα στήριξης για τον κλάδο, όπως την παράταση στις αναστολές σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο.

- Εκτός από την εστίαση, κλειστά θα είναι στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού λόγω συγχρωτισμού.

- Επέκταση της τηλεργασίας, με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Οριζόντια εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης για τα ΑΕΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δραματικούς τόνους, αναμένεται να δηλώσει πως είναι η τελευταία φορά που ανακοινώνει μέτρα, καθώς επόμενο βήμα θα είναι το καθολικό lockdown.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα: Το γαλλικό μοντέλο στο lockdown και η νέα... κανονικότητα