ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργασιακές σχέσεις στο «τραπέζι» των εργοδοτών

Οι εργασιακές σχέσεις στο «τραπέζι» των εργοδοτών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο τα εργασιακά, τις επιχειρησιακές συμβάσεις...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο τα εργασιακά, τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στην οποία μετείχε και ο ομότιμος καθηγητής του Εργατικού Δίκαιου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουκιάδης, συντονιστής της διαβούλευσης που προηγήθηκε για τα θέματα μεσολάβησης και διαιτησίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά στα γραφεία του ΣΕΒ, καθώς ενώ είχε οριστεί το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας, ματαιώθηκε μετά τον αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.

Στον αποκλεισμό αυτό αναφέρεται έμμεσα ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε αποψινή του δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στα γραφεία του Συνδέσμου, στην οποία αναφέρει ότι «σε πείσμα των κατ' επάγγελμα αρνητών της κοινωνικής συνεννόησης, οι κοινωνικοί εταίροι δεν απεμπόλησαν σήμερα το δικαίωμα και χρέος τους να συζητούν και να αναζητούν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα».

«Πεποίθηση μου», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ «είναι ότι οι κοινωνικοί εταίροι διαθέτουν την απαιτούμενη νηφαλιότητα για να συγκλίνουν στα εργασιακά ζητήματα που ανακύπτουν μέσα από την εφαρμογή του Μνημονίου-με στόχο την προστασία της απασχόλησης και την στήριξη της ανάπτυξης.

Μολονότι είναι φυσικό να υπάρχουν μεταξύ μας επί μέρους αποκλίσεις, μας ενώνει η αγωνία να προστατεύσουμε στο μέτρο του δυνατού τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας από τις επιπτώσεις της κρίσης».


Διαβάστε επίσης:

“Μπλόκο” ΠΑΜΕ στη συνάντηση Κατσέλη - εταίρων
ΓΣΕΕ: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Ροή Ειδήσεων