ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης και Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα πιο σκληρό απαγορευτικό

Μαγιορκίνης και Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα πιο σκληρό απαγορευτικό

Ο δείκτης μετάδοσης RT είναι μεν σε πτωτική πορεία, σαφή πτωτική πορεία, ωστόσο καθρεφτίζει την πορεία των 10 προηγούμενων ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί στις επόμενες ημέρες, άρα, δεν μπορούμε να πούμε, εάν αποφασίσουμε ένα πιο σκληρό απαγορευτικό.

Την απάντηση αυτή, έδωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης σε ερώτηση του CNN Greece, στην ενημέρωση της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου. Στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε «ας μείνουμε στα δεδομένα που έχουμε και μέρα με την μέρα να αξιολογούμε την κατάσταση».

Είναι σαφές από την απάντηση των δύο ανδρών, ότι η κατάσταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι εξαιρετικά επιθετική και ότι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Εφόσον συνεχίζεται το σφοδρό δεύτερο κύμα και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα από το lockdown δεν αποδίδουν (η Θεσσαλονίκη ειδικότερα μετρά την 3η εβδομάδα της) γιατί να μην σκεφθεί η κυβέρνηση ένα πιο σκληρό lockdown, τύπου Κίνας; Σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να κλείσουν ακόμη και τα δικαστήρια για παράδειγμα, καθώς πρόκειται για μεγάλους και επιβαρυμένους χώρους συνάθροισης. Δύσκολο, αλλά ενδεχομένως, μία τέτοια κίνηση, να είχε ένα σημαντικό αποτύπωμα στη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr