ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα
INTIME NEWS

Ενδεικτικό είναι ότι το Παπανικολάου έκλεισε την εφημερία του με 80 νέες εισαγωγές, ενώ το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε την εφημερία, χωρίς ούτε ένα κενό κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

Εάν χρειαστεί κάποιος ΜΕΘ, θα εισαχθεί στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, καθώς σύμφωνα με την διευθύντρια ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, κ. Ελένη Γκέκα, οι υπάρχουσες κλίνες, μπορούν να υποστηρίξουν άτομα που χρειάζονται διασωλήνωση, ενώ, ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται, είναι πολλοί νέοι άνθρωποι και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Καθολικό lockdown άμεσα

«Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε στο MEGA ο κ. Καπράβελος.

«Χρειαζόμαστε καθολικό lockdown», συμπλήρωσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ.

Lockdown στη Θεσσαλονίκη

«Στη Θεσσαλονίκη πολλοί δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα. Το έχουν πάρει ακόμα και τώρα αψήφιστα. Με κάποιο μηχανισμό στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούνται πραγματικά τα μέτρα, για αυτό έχουν και μικρότερη αποτελεσματικότητα από αυτή που θα θέλαμε. Προφανώς πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα, αν δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε από μόνοι μας», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και το ότι ήμασταν έξω, μας συγχώρησε τα λάθη. Την Άνοιξη είχαμε φοβηθεί επειδή είχαμε δει τις εικόνες στην Ιταλία και τηρήσαμε τα μέτρα. Στη Βόρεια Ελλάδα προτείνω σαφώς καθολικό lockdown».

«Όλη η Ελλάδα δεν είναι υγειονομικά ενιαία, από επιδημιολογικό φορτίο. Εκεί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους όμορους νομούς, ο αριθμός των κρουσμάτων που βγαίνει ανά πληθυσμό είναι υπερβολικά μεγάλος. Κάτι δε γίνεται σωστά εκεί», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γεωργιάδη για την εστίαση - «Δύσκολο να ανοίξει τα Χριστούγεννα»