ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε μείωση νεκρών και διασωληνωμένων

Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε μείωση νεκρών και διασωληνωμένων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας σχολίασε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Αναφορικά με τα χιλιάδες κρούσματα, ο καθηγητής ανέφερε πως αυτά θα σταθεροποιηθούν περίπου στα 1.500 την 1η Δεκεμβρίου.

Αισιόδοξος ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, εμφανίστηκε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. «Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι θέλουν ακόμα μια εβδομάδα με 10 ημέρες έως ότου δείξουν μια σοβαρή μείωση. Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί και σημειώνουν μικρή κάμψη», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Παράλληλα, αναφορικά με τα χιλιάδες κρούσματα, ο καθηγητής ανέφερε πως αυτά θα σταθεροποιηθούν περίπου στα 1.500 την 1η Δεκεμβρίου. Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε ότι το «άνοιγμα» της οικονομίας θα πρέπει να γίνει μια εβδομάδα μετά.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τα κρούσματα ενδεχομένως να πέσουν και σε τριψήφιους αριθμούς και αυτό θα γίνεται και τις επόμενες δύο εβδομάδες του lockdown.

Όσον αφορά την κατάσταση μετά τις γιορτές ο καθηγητής υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε τρίτο lockdown για πολλούς λόγους που εκτός από την οικονομία έχει να κάνει και με την ψυχολογία του πληθυσμού.

Βεβαίως θεωρεί ότι μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ θα πρέπει να συνεχιστούν. Όσον αφορά την εστίαση ο κ. Δερμιτζάκης τονίζει ότι δεν θα πρέπει να ξανακλείσει αλλά να λειτουργεί με αυστηρά μέτρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά