ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 562 διασωληνωμένους, 101 θανάτους και 2.135 νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 562 διασωληνωμένους, 101 θανάτους και 2.135 νέες μολύνσεις
InTime

Κρούσματα σήμεραΚαταγράφηκαν 101 θάνατοι σε 24 ώρες, παραμένει στα ύψη ο αριθμός των διασωληνωμένων με 562 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Τι ανακοίνωσε την Τρίτη (24.11) ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν 2.135 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95.137, εκ των οποίων το 53,3% είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 4.840 (5,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24.679 (25,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παραμένει, δυστυχώς, υψηλός ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, καθώς 562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με το σύστημα και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ωθούνται στα όριά τους. Για ακόμα μια φορά, καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ στον συγκεκριμένο δείκτη.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. Εξ αυτών, οι 161 (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντίθετα, 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 101 θανάτους, με τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα να φτάνει τους 1.815. Εξ αυτών οι 721 (39,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των κρουσμάτων

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.269.298 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 166.834 δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας