ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Εξωπραγματική η συζήτηση για άρση των μέτρων

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Εξωπραγματική η συζήτηση για άρση των μέτρων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΤην αποτίμηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το επόμενο διάστημα έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως ανέφερε η αποτελεσματικότητα του lockdown θα πρέπει να υπολογίζεται από την ημέρα του κλεισίματος των σχολείων (9/11).

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν μετά τις 9 Νοεμβρίου που έκλεισαν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μετά από 15 ημέρες τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να προταθεί από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας η άρση του lockdown.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το όριο των 500 κρουσμάτων ανά ημέρα, που είχε τεθεί ως στόχος για το «άνοιγμα» της οικονομίας, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «τα 500 κρούσματα είναι ένα όριο ασφαλείας ωστόσο δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί».

Σε σχέση με τα σχολεία ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι: «αποδείχθηκε πως τα σχολεία είναι απαραίτητο συστατικό των μέτρων μείωσης εξάπλωσης της πανδημίας». Μάλιστα μέσω του Newsbomb.gr ξεκαθάρισε ότι αποδείχθηκε ότι όσο αυτά ήταν ανοιχτά δεν είδαμε την μείωση των κρουσμάτων που αναμενόταν. Άρα το γεγονός αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν για κάθε μελλοντική απόφαση.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 2.135 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 401 κρούσματα στην Αττική, 607 στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόνο σε μία περιφέρεια εντοπίστηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, τη Λάρισα με 129 κρούσματα.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. Εξ αυτών, οι 161 (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντίθετα, 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγική κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες