ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης - Πώς οι πολίτες θα βγουν στην «αρένα» της διασκέδασης

Κορονοϊός: Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης - Πώς οι πολίτες θα βγουν στην «αρένα» της διασκέδασης
INTIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αναλυτικά ο τρόπος που θα ανοίξει και πάλι ο χώρος της εστίασης - Τραπεζάκια έξω και τον χειμώνα 

Αυξημένη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες, για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μην υπάρξει αύξηση της διασποράς του κορονοϊού.

Απαραίτητα «όπλα» του συγκεκριμένου εγχειρήματος, θα είναι τα γάντια και τα μπουφάν για τα τραπέζια, τα οποία εν μέσω χειμερινής περιόδου, θα είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Την ίδια ώρα, στον σχεδιασμό είναι να ανοίξουν όλοι οι εξωτερικοί χώροι και να αξιοποιηθούν οι αυλές, όπως το καλοκαίρι, όπου φυσικά θα υπάρχουν θερμάστρες. Οι καταναλωτές βεβαίως, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη αντοχή στο κρύο, για να αντεπεξέλθουν στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ανοιχτοί θα είναι πάντως και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση της χρήσης κλιματισμού, τέσσερα άτομα το ανώτερο σε κάθε τραπέζι και απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

Στο εσωτερικό θα μπορεί να αξιοποιηθεί το 30% ή το 50% της δυναμικότητας κάθε καταστήματος, ανάλογα με το μέγεθός του.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας της εστίασης, προβλέπεται να είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και θα δίνεται χρόνος περίπου μιας ώρας στους θαμώνες - όταν φυσικά αρθεί το lockdown - για να μεταβούν στα σπίτια τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr