ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Ιπποκράτειο - Γεμάτες και οι 25 κλίνες ΜΕΘ

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Ιπποκράτειο - Γεμάτες και οι 25 κλίνες ΜΕΘ
Intime News

Συγκινούν οι αφηγήσεις των ηρώων των νοσοκομείων που δίνουν καθημερινό αγώνα με τον κορονοϊό

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Σημειώνεται ότι οι 25 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλες κατειλημμένες, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παλεύει για να σώσει ζωές.

Ανάμεσά στους νοσηλευόμενους βρίσκεται και μία γυναίκα που έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες το μωρό της.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Μουλούδη, τονίζει στο MEGA ότι από τις 28 Οκτωβρίου ζει μέσα στο νοσοκομείο. Δύο φορές κατάφερε να πάει στο σπίτι της και αυτό χωρίς να δει κανέναν από την οικογένεια της. «Στη φάση αυτήν πρέπει να δουλέψουμε και να κάνουμε το καθήκον μας».

Οι ήρωες της εντατικής

Ο Γιώργος Καρλής, επιμελητής Β' εντατικολόγος, ήταν ο πρώτος γιατρός που ήρθε στη Θεσσαλονίκη εθελοντικά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα «ήταν χειρότερα από ό,τι άκουγα», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο χρόνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυλάει διαφορετικά. Δεν υπάρχει ούτε νύχτα ούτε μέρα για αυτούς. Σταματάει μόνο όταν μαθαίνουν τα δυσάρεστα μαντάτα.

Για τον κ. Καρλή είναι προσωπικό στοίχημα να βοηθήσει τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του, αλλά και να γυρίσει γερός στη δική του οικογένεια.

Αυτοί είναι οι ήρωες των νοσοκομείων και το μόνο που ζητούν από όλους εμάς είναι να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα. Εκείνοι, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μέχρι την τελική νίκη.

είτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα