ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία σήμερα (26/11/2020) στα ΜΜΜ - Ποια μέσα μεταφοράς «τραβούν χειρόφρενο»

Απεργία σήμερα (26/11/2020) στα ΜΜΜ - Ποια μέσα μεταφοράς «τραβούν χειρόφρενο»
Intime News

Απεργία ΜΜΜ σήμερα (26/11/2020): Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα, Μετρό και Ηλεκτρικός, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κοροναϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Οι τελευταίοι συρμοί ΤΡΑΜ θα αναχωρήσουν ως εξής:

  • Από Ασκληπιείο Βούλας προς Σύνταγμα στις 15:59
  • Από Σύνταγμα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 16:26
  • Από Σύνταγμα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 17:06

Κανονικά λεωφορεία και τρόλεϊ

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Απεργία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, καθώς πέντε από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νομεβρίου και θα λήξει στις 00:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ' εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ακόμα και για την θέση του Α' Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών, που θα πραγματοποιούσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ όπως και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown