ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Ακόμα 3 υγειονομικοί έχασαν τη μάχη με τον κορoνοϊό

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Ακόμα 3 υγειονομικοί έχασαν τη μάχη με τον κορoνοϊό
Intime News

Δύο ακόμη νοσηλεύτριες και ένας τεχνολόγος έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος η μία νοσηλεύτρια που κατέληξε εργαζόταν στην Προνοιακή Μονάδα της Κεντρικής Μακεδονίας στη Δράμα, ενώ κι ένας τεχνολόγος από το ΑΧΕΠΑ είναι μεταξύ των θυμάτων από το φονικό ιό.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος υπάρχουν 6 νοσηλευτές και 1 διοικητικός υπάλληλος που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά 2.000 υγειονομικοί νοσούν.

Από πλευράς γεωγραφικής κατανομής 500 υγειονομικοί νοσούν στην Αθήνα, 300 στη Θεσσαλία, 500 στη Θεσσαλονίκη, 250 στην Ανατολική Μακεδονία και 200 στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά στις ΜΕΘ η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς στην Κεντρική Μακεδονία είναι όλες οι μονάδες πλήρεις, ενώ και στην Αθήνα η κατάσταση δυσκολεύει.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 79 κλίνες ΜΕΘ, οι 71 είναι κατειλημμένες, στο Σισμανόγλειο υπάρχουν 14 κλίνες κενές, ενώ αναμένεται να ανοίξουν 8 επιπλέον μονάδες στο Αττικό και 12 στον Ευαγγελισμό. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αποκάλυψε στο Newsbomb.gr πως περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση μεταφέρονται από την Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και στην Κόρινθο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown