ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το κυνήγι μιας θετικής είδησης - Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα στην Ελλάδα;

Κορονοϊός: Το κυνήγι μιας θετικής είδησης - Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα στην Ελλάδα;
Υπάρχουν θετικές ειδήσεις στην Ελλάδα;

Εν μέσω πανδημίας και αρνητικών ειδήσεων θα είναι θαύμα αν κάποιος δημοσιογράφος καταφέρει να βρει θετικές ειδήσεις. Υπάρχουν; Με μια πρόχειρη έρευνα στα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταφέραμε να βρούμε την θετική είδηση των ημερών, που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Κάθε μέρα γεννιούνται 229 και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον και εδώ πρέπει να ρίξει όλο το βάρος της η επίσημη ελληνική πολιτεία.

Η ψυχολογία των αριθμών που μας βομβαρδίζουν σε καθημερινό επίπεδο προφανώς και δημιουργούν αρνητική ενέργεια σε πολλούς από εμάς. Κρούσματα, νεκροί, διασωληνωμένοι. Τους 600 προσεγγίζουν οι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Τους 87 έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη 25/11/2020, ενώ τα κρούσματα που κατεγράφησαν έφθασαν τα 2.152.

Προφανέστατα η ψυχολογία των αριθμών επηρεάζει αρνητικά τους πάντες. Πρέπει πάση θυσία να μείνουμε όρθιοι. Και ζωντανοί και όρθιοι. Γι' αυτό είναι σημαντικό το κυνήγι θετικών ειδήσεων που θα μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση για να βγούμε από το τέλμα και να φύγουμε μπροστά.

Γι΄αυτό λοιπόν αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τους θανάτους έχουμε και γεννήσεις και φυσικά χρειαζόμαστε και άλλες. Κάθε μέρα την χώρα μας γεννιούνται περίπου 245 παιδιά κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ο αριθμός των νεκρών μόνο από covid 19 έχει ξεπεράσει τους 100 την ημέρα. Όμως σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι μια χαραμάδα φωτός, μια ελπίδα φωτός ότι νέες ψυχές έρχονται στη ζωή.

Το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Στατιστικό Ληξιαρχικών Πράξεων συγκεντρώνει στοιχεία από 973 διαφορετικά γραφεία σε ισάριθμους δήμους και δημοτικές ενότητες, ενημερώθηκε μόλις με τα πλήρη στοιχεία για το 2019. Το σύστημα αυτό καταγράφει αναλυτικά τις ληξιαρχικές πράξεις σε πέντε κατηγορίες (θάνατοι, γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης) από το 2014.

Tα επίσημα αναθεωρημένα στοιχεία των τελευταίων ετώνΠηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τις 2 Νοεμβρίου του 2020 δείχνουν ότι έχουμε μέχρι τώρα 72.912 παιδιά που γεννήθηκαν εντός του έτους.
Κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου από 80.000 μέχρι 90.000 παιδιά. Πέρσι για παράδειγμα, το 2019 γεννήθηκαν 83.763 παιδιά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα γεννιούνται 229 παιδιά.

Δείτε τα στοιχεία

Βεβαίως υπάρχουν καταγεγραμένα στο site της ΕΛΣΤΑΤ όλα τα πρόσφατα στοιχεία των γεννήσεων για το 2020 και για τις προηγούμενες χρονιές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 2020

Βεβαίως τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις έχουν μειωθεί αισθητά. Την τελευταία δεκαετία υπήρξαν και καλύτερες χρονιές. Το 2015 είχαμε 91.847 γεννήσεις, ενώ το 2016 είχαμε ακόμα περισσότερες 92.898, κι αυτό είναι εξόχως παρήγορο.
Χρειάζεται όμως δουλειά και πολλή προσπάθεια και κίνητρα και βοήθεια από την πολιτεία προκειμένου όχι μόνο να προστατευθεί ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας, αλλά να ενισχυθεί ώστε να σπάσει το απόστημα της υπογεννητικότητας.

Το ισοζύγιο θανάτων γεννήσεων δεν είναι καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο κατά μέσο όρο πεθαίνουν περίπου 120.000 συμπολίτες μας. Είναι οφθαλμοφανές ότι κάποια στιγμή πρέπει ο αριθμός των γεννήσεων να περάσει… μπροστά, πάνω από τις 12.000 προκειμένου να μπορέσουμε να αλλάξουμε την εξίσωση και να σταματήσουμε αυτό που λέμε γήρανση του πληθυσμού.


Το θέμα δεν είναι μόνο στατιστικό ή οικονομοτεχνικό. Είναι εξόχως κοινωνικό, αφού αν ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, θα μπορέσει να λυθεί το μείζον ζήτημα παραγωγής πλούτου στη χώρα, αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού ποου τόσο πολύ ταλανίζει τις γηρασμένες πληθυσμιακά χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γιατί το Newsbomb.gr δεν θα μπει ποτέ στις ΜΕΘ - Λέμε ΟΧΙ στον κανιβαλισμό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown