ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ποιες περιοχές «βράζουν» από τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα: Ποιες περιοχές «βράζουν» από τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα: Με το βλέμμα στραμμένο και στις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς από κορονοϊό είναι οι ειδικοί και η κυβέρνηση με τον Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές που «προκαλεί ανησυχία».

«Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Μυτιλήνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Απηύθυνε, μάλιστα, ειδικό μήνυμα στους κατοίκους της Πάτρας ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Όπως είπε, δε, «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού».

«Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας» κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου