ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ διασωληνωμένων - Μετράει νεκρούς η Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ διασωληνωμένων - Μετράει νεκρούς η Ελλάδα
InTime

Κρούσματα σήμερα: Αυξάνονται διαρκώς οι συμπολίτες μας που εισάγονται σε ΜΕΘ. «Θερίζει» ο ιός με 80 ως 100 θανάτους καθημερινά εδώ και μια εβδομάδα. Συνεχίζεται το lockdown όσο τα νούμερα παραμένουν δραματικά.

Για ακόμα μια ημέρα αναμένονται με αγωνία οι επίσημοι αριθμοί που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Το σύστημα υγείας «στενάζει» με τον αριθμό των ΜΕΘ που έχουν γεμίσει πλέον να είναι τεράστιος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προηγούμενου 24ωρου, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα 2.152 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ καταγράφηκε ξανά αρνητικό ρεκόρ σε διασωληνωμένους με 597 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 87 ακόμα θάνατοι με τη μακάβρια λίστα να φτάνει στους 1.902 από την αρχή της πανδημίας.

Το χειρότερο είναι πως εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμοί αυτοί θα είναι υψηλοί και σήμερα (26.11). Κρίνοντας από την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, με την πληρότητα να αυξάνεται ραγδαία και να έχουν ξεκινήσει ακόμα και αεροδιακομιδές ασθενών για να βρεθούν ελεύθερες κλίνες, καταλαβαίνει κανείς το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

Με δεδομένη την αυξημένη παρουσία διασωληνωμένων και τον μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που νοσούν πολύ βαριά από κορονοϊό, υπάρχει κι ακόμα ένας μεγαλύτερος φόβος. Αυτός του να διατηρηθεί ο αριθμός των θανάτων σε ένα εύρος από 80 ως 100 την ημέρα για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ο ιός έχει ήδη σκοτώσει σχεδόν 2.000 ανθρώπους στην χώρα μας και δυστυχώς όσο δεν βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο τα «μαύρα» νούμερα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Για τον λόγο αυτό, έχει παρθεί η απόφαση να συνεχιστεί το lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία άρσης των μέτρων. Το lockdown θα συνεχιστεί ως τις 7 Δεκεμβρίου, κάτι που έχει ανακοινωθεί πλέον επίσημα κι από την κυβέρνηση.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρχίζοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί», ανακοινώνοντας την παράταση του Lockdown για ακόμα μία εβδομά.

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις περιοχές της Ελλάδας που «βράζουν». Όπως είπε, «Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Ανέφερε δε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Ελλάδα ξεπέρασε το μέσο όρο της Ε.Ε. σε νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών