ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Απλήρωτο το 80% των προστίμων! - Κίνημα «δεν πληρώνω» και για τον κορονοϊό

Lockdown: Απλήρωτο το 80% των προστίμων! - Κίνημα «δεν πληρώνω» και για τον κορονοϊό

Lockdown: Σημαντικά μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων περιορισμού του κορονοϊού όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου η Άμεση Δράση έχει κόψει 8.500 κλήσεις από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80% ενώ οι ενστάσεις φτάνουν τις 1.350.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ στις περιπτώσεις των προστίμων ύψους 300 ευρώ η παρουσία των πολιτών είναι αυτοπρόσωπη και συνήθως επικαλούνται ιατρικά προβλήματα ενώ, αντίθετα, για τα πρόστιμα των 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τις ενστάσεις διατυπώνουν δικηγόροι.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι το 56% των υπευθύνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες έχουν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.

Η εκτίμηση των αρμοδίων είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι είτε περιμένουν το εμβόλιο είτε πιστεύουν ότι θα υπάρξουν χαριστικές διατάξεις για την μη καταβολή των προστίμων.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Φονικός Νοέμβριος – Πάνω από 1.300 θάνατοι σε 26 ημέρες στην Ελλάδα