ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες - «κλειδιά» - Πότε θα ανοίξουν σχολεία και καταστήματα

Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες - «κλειδιά» - Πότε θα ανοίξουν σχολεία και καταστήματα
Intime News

Με τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ να αγγίζουν για πρώτη φορά χθες τους 608 και τους θανάτους να φτάνουν τους 99, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα το ιικό φορτίο δείχνει αυξητικές τάσεις σε ορισμένες περιοχές και αυτό αποτελεί λόγο για να «φρενάρει» η κυβέρνηση μία άρση μέτρων.

Πηγή ανησυχίας, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, που χθες ανακοίνωσε την παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου, αποτελούν επτά περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. «Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Ειδικά για την Πάτρα, εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, υπάρχει ανησυχία για τις επόμενες ημέρες και έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Lockdown: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, οι όποιες αποφάσεις για σταδιακή άρση του lockdown θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτές θα περιλαμβάνεται το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, πιθανόν στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και των καταστημάτων με το σύστημα «click away» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ωστόσο γρίφος παραμένει αν και πώς θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά και τα σενάρια είναι τα εξής:

  1. Τα δημοτικά/νηπιαγωγεία/βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν στις 7/12
  2. Τα γυμνάσια/λύκεια θα ανοίξουν στις 14/12
  3. Τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα σε εμπορικά με click away θα ανοίξουν στις 14/12
  4. Τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν στις 21/12
  5. Για την εστίαση δεν υπάρχει ακόμα απόφαση.

Παρόλα αυτά αναμένεται να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, καθώς και το SMS για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Πέρα από την δεδομένη παράταση των μέτρων ως τις 7 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση του lockdown ως τις 21 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Φονικός Νοέμβριος – Πάνω από 1.300 θάνατοι σε 26 ημέρες στην Ελλάδα