ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου προς εορτάζοντες: Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου

Παπαευαγγέλου προς εορτάζοντες: Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Έκκληση σε όσους γιορτάζουν αυτό το διάστημα να μην συνωστιστούν απηύθυνε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου - Επιπλέον τόνισε ότι τα μέτρα στο 2ο lockdown δεν τηρήθηκαν από όλους.

Η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται, ωστόσο είναι πλέον εμφανές ότι τα κρούσματα μειώνονται ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τα μέτρα στο 2ο lockdown δεν τηρήθηκαν από όλους «το βλέπουμε στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε: «κάνω έκκληση στους εορτάζοντες σήμερα (γιορτή Αγίου Ανδρέα) αλλά και στους υπόλοιπους που θα γιορτάζουν τις επόμενες ημέρες να μην συνωστιστούν. Να τους ευχηθούμε τηλεφωνικά. Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ακόμα ότι από τα 1.044 νέα κρούσματα, τα 255 εντοπίζονται στην Αττική και τα 213 στη Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 85 θανάτους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105.271, εκ των οποίων το 53% άνδρες.

Τα 4.888 (4,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28.075 (26,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 600 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 161 (26,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 581 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.406 θανάτους συνολικά στη χώρα, 978 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.044 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 85 οι θάνατοι, στους 600 οι διασωληνωμένοι