ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πέθανε και τρίτος αστυνομικός – Υπηρετούσε στο Κιλκίς

Κορονοϊός: Πέθανε και τρίτος αστυνομικός – Υπηρετούσε στο Κιλκίς
INTIME

Κορονοϊός: Ο 55χρονος αστυνομικός ήταν πατέρας δύο παιδιών και υπηρετούσε στο ΑΤ Κιλκίς είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος

Δυστυχώς ο κατάλογος των νεκρών στις τάξεις της αστυνομίας μεγαλώνει με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ να καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΛΑΣ για μη αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο το τρίτο θύμα του κορονοϊού στις τάξεις της αστυνομίας ήταν ηλικίας 55 ετών, αρχικά υπηρετούσε στην τροχαία και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε υπηρεσίες στο ΑΤ Κιλκίς.

Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης εδώ και λίγες ημέρες και κατά πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά στις ΜΕΘ βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί – οι δύο στο Κιλκίς και οι δύο στην Αθήνα - με τα κρούσματα στις τάξεις της αστυνομίας να υπολογίζονται σε περίπου 500 και 30 αστυνομικούς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ μιλώντας στο Newsbomb.gr, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά στα οποία αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό υποχρεώνονται να παραμένουν στην υπηρεσία προκειμένου να βγαίνουν οι βάρδιες.

«Αυτό συνέβη σε νομούς κυρίως της Βόρειας Ελλάδας» συμπληρώνει ο κ. Γερακαράκος με αστυνομικούς που ήταν σε γραφεία με συναδέλφους τους που ήταν θετικοί στον κορονοϊό να υποχρεώνονται να δουλεύουν συνεχόμενα «ενώ έπρεπε να πάνε σε καραντίνα 7 ημέρες γιατί αυτό λένε τα πρωτόκολλα».

«Η αστυνομία είναι πρώτη γραμμή από τον Μάρτιο. Ο αστυνομικός δεν παίρνει τα μέτρα προφύλαξης που παίρνουν οι γιατροί. Έχουμε δυσκολίες και στα υλικά. Δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα» προσθέτει ο κ. Γερακαράκος.

Τρεις νεκροί τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛΑΣ

Ο 55χρονος στο Κιλκίς είναι ο τρίτος αστυνομικός που χάνει τη ζωή του καθώς είχαν προηγηθεί δύο συναδελφοί του σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη.

Ο πρώτος, ο οποίος υπηρετούσε στην Κομοτηνή και ήταν πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του την Τρίτη μετά από 10 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Ο δεύτερος, ηλικίας 52 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο ο 50χρονος νεκρός αστυνομικός στην Κομοτηνή δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο δεύτερος κατά πληροφορίες είχε υψηλή πίεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα