ΕΛΛΑΔΑ

Εποχιακά καταστήματα: Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Εποχιακά καταστήματα: Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα – Σήμερα οι ανακοινώσεις
INTIME

Τα εποχιακά καταστήματα θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν καθώς η κυβέρνηση μελετά πώς θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown.

Τα καταστήματα που πωλούν αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη υπολογίζονται σε περίπου 110 σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό εκτιμήθηκε ότι αποτελούν μικρό κίνδυνο για εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου τα εποχικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά ημέρες της εβδομάδας.

Το ωράριό τους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι διευρυμένο αλλά μόνο ως προς το άνοιγμα λόγω του lockdown που παραμένει σε ισχύ μέχρι τις14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα μπορούν να ανεβάζουν ρολά από τις 7 το πρωί αλλά θα πρέπει να τα κατεβάζουν στις 8:30 το βράδυ.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με κωδικό 2.

Λεπτομερέστερες ανακοινώσεις για την λειτουργία των εποχιακών καταστημάτων αναμένονται μέσα στην ημέρα από τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Γιατί επελέγησαν τα εποχιακά καταστήματα

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εποχιακά καταστήματα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο MEGA ότι «η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξουμε τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη. Θα έχουν διευρυμένο ωράριο, θα έχουν τις μάσκες, τα τετραγωνικά ανά πελάτη κλπ. Όπως ο κόσμος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, θα πηγαίνει και σε αυτά. Αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχικά είδη. Για αυτό ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχικά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα»

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Είναι πολύ λίγα τα καταστήματα, 110 στην Ελλάδα και είναι ένα είδος απολύτως εποχικό. Ήδη έχουμε απελευθερώσει την πώληση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, καθώς δεν μπορούσαν να περιμένουν οι παραγωγοί για να τα κόψουν. Καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά ήδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή. Υπήρξε συζήτηση με τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα για το αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με αργό ρυθμό το «ξεκλείδωμα» της χώρας - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό