ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πολλοί ασυμπτωματικοί μέσα στις οικογένειες – Δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης

Κορονοϊός: Πολλοί ασυμπτωματικοί μέσα στις οικογένειες – Δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΗ λοιμωξιολόγος του «Σωτηρία» απαντά στο γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα. Η εικόνα στο νοσοκομείο αναφοράς.

Μπορεί το lockdown να είναι ακόμα σε ισχύ η διασπορά του κορονοϊού ωστόσο συνεχίζεται τονίζουν οι ειδικοί.

«Έχουμε δείγματα που εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα. Φαίνεται και από τα λύματα της περιοχής. Ένας μεγάλος συντελεστής είναι ότι η ζωή δεν έχει νεκρώσει στο δεύτερο lockdown. Υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα του κόσμου σε σχέση με τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο lockdown» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Γαρυφαλιά Πουλακου λοιμωξιολόγος του Σωτηρία.

Όπως τονίζει μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στις οικογένειες. «Έχουμε μεγάλη εισροή της νόσου μέσα στις οικογένειας. Υπάρχει μια μεγάλη ‘’ποσότητα’’ της νόσου που δεν είναι καταγεγραμμένη είτε επειδή κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί μέσα στις οικογένειες και άλλοι ολιγοσυμπτωματικοί που δεν θα φτάσουν στο σύστημα Υγείας για να γίνει η διάγνωση. Υπάρχει ενεργή μία κοινωνικού τύπου δραστηριότητα και έτσι δεν μπορεί να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Υπάρχει μία μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον