ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο Pfizer: 1.265.550 δόσεις μέχρι τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Εμβόλιο Pfizer: 1.265.550 δόσεις μέχρι τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου οι πολίτες της Ελλάδας να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση «Ελευθερία» αφορά την ορθή αποθήκευση και διανομή του εμβολίου σε όλα τα σημεία της πατρίδας, ενώ οι φορείς που εμπλέκονται έχουν εγκατασταθεί ήδη στο υπουργείο για την καλύτερη συνεργασία τους.

Αναφορικά με τα βήματα της επιχείρησης, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ήδη κατάλληλα ψυγεία, έχοντας επίσης μεριμνήσει και για τους χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι θα είναι μυστικοί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, στη συνέχεια, αφού έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχείρηση, παραδεχόμενος πως θα προκύψουν δυσκολίες, αναφέρθηκε στις δόσεις του εμβολίου που περιμένει να παραλάβει η χώρα μας. Σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για την πραγματοποίηση ραντεβού, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναλύοντας το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών ανέφερε: «Στις 26 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε την πρώτη δόση των 9.000 εμβολίων. Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς. Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε παραλάβει 429.000 δόσεις. Έως το τέλος Μαρτίου 1.265.550 δόσεις».

«Η επιχείρηση Ελευθερία θα μας απελευθερώσει από όλα όσα ζούμε λόγω της πανδημίας» κατέληξε χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο εμβολιασμός θα βάλει «φρένο» στην πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - Θεοδωρίδου: «Τα εμβόλια σώζουν ζωές»