ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο - Click away: Όλο και πιο κοντά το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη εβδομάδα

Λιανεμπόριο - Click away: Όλο και πιο κοντά το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη εβδομάδα

Ο εμπορικός κόσμος χαρακτηρίζει οριακή την κατάσταση στην αγορά και υποστηρίζει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά  εάν δεν επαναλειτουργήσουν άμεσα

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τις τελευταίες μέρες αξιολογούνται ως θετικά, αναμένεται να κριθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα, με την κυβέρνηση να μελετά την κάθε λεπτομέρεια, την ίδια ώρα μάλιστα που ο εμπορικός κόσμος συνεχίζει να πιέζει για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν και πότε θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Θα προηγηθεί σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου να επιστρέψει το click away για το σύνολο της αγοράς, ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων, να εφαρμοστεί το click in shop, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να δοκιμάζουν τα είδη που θέλουν ν’ αγοράσουν.

Ο εμπορικός κόσμος χαρακτηρίζει οριακή την κατάσταση στην αγορά και υποστηρίζει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά, εάν δεν επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Παράλληλα, ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να τεθούν γεωγραφικά όρια στη μετακίνηση των καταναλωτών, ώστε να μην κατεβαίνουν στο κέντρο για να ψωνίσουν οι κάτοικοι των προαστίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Έρχονται «λευκές μέρες» και ψύχος στην Αττική