ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Εύβοια: Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη – Πώς ξεγελούν τα θύματα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Εύβοια: Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη – Πώς ξεγελούν τα θύματα

Σύσταση από τις Αρχές προς τους πολίτες της Εύβοιας «μην απαντήσετε στον παρακάτω αριθμό πρόκειται για τηλεφωνική απάτη από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακόβουλη ενέργεια αγνώστων, κυρίως από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο – Αγγλία ή από τις ΗΠΑ-Αμερική ή και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες) οι οποίοι κάνουν απανωτές κλήσεις τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου στην Εύβοια. Σκοπός είναι η υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και λοιπών προσωπικών στοιχείων από χρήστες τραπεζικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών και όχι μόνο.

Οι απατεώνες από το εξωτερικό, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν και με Ευβοιώτες. Όπως αναφέρει κάτοικος του Αλιβερίου στο Newsbomb.gr:

«Σήμερα το πρωί με πήραν τηλέφωνο στο κινητό και μιλούσαν αγγλικά. Ήταν άνδρας με αγγλική προφορά και ισχυρίστηκε ότι είναι τεχνικός γνωστής εταιρίας και ήθελε πρόσβαση στον υπολογιστή μου… μου ανέφερε πως θα μου κάνει αναβάθμιση, για να γίνει αυτό μου ζήτησε τους προσωπικούς μου λογαριασμούς από το ebanking, εννοείται πως δεν έδωσα προσωπικά μου στοιχεία και αμέσως απέκλεισα τον αριθμό».

Σε περίπτωση που δεχθείτε τηλεφωνική κλήση από υποτιθέμενο εκπρόσωπο εταιρίας πληροφορικής (γνωστής εταιρίας κολοσσού στον τεχνολογικό τομέα) και, με πρόσχημα την εκκαθάριση της συσκευής σας από κακόβουλο λογισμικό (ιούς), σας ζητηθεί να επιτρέψετε την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σας, θα πρέπει να αρνηθείτε. Καταγγείλετε το γεγονός στις τράπεζες που συνεργάζεστε ή την αστυνομία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πέσει θύματα της απάτης άτομα από την περιοχή μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της 17χρονης μετά τον εντοπισμό της