ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονίζει ΤΩΡΑ στα βόρεια προάστια της Αττικής - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονίζει ΤΩΡΑ στα βόρεια προάστια της Αττικής - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κακοκαιρία: Στα «λευκά» ντύθηκαν και τα βόρεια προάστια της Αττικής το πρωί του Σαββάτου - Λευκό τοπίο στη Δροσιά Αττικής και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τις 9 το πρωί του Σαββάτου στα βόρεια της Αττικής και συγκεκριμένα στην Δροσιά και στον Διόνυσο, ενώ χιόνι έπεσε και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, χωρίς προς το παρόν να το έχει στρώσει στο δρόμο. Την ίδια ώρα, Μαλακάσα, Καπανδρίτι και Ωρωπός έχουν «θαφτεί» στο χιόνι

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr από την Δροσιά, το Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία:

Καπανδρίτι, όπως Βόρειος Πόλος

Το χιόνι «έπνιξε» το Καπανδρίτι, καθώς από το πρωί του Σαββάτου σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση. Τα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί με χιόνι και οι δρόμοι είναι... απροσπέλαστοι με τους κατοίκους να χαίρονται το όμορφο θέαμα.

Δείτε εικόνα από το Καπανδρίτι

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Από το πρωί του Σαββάτου παραμένουν κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των φαινομένων, η οδός Αναπαύσεως, στην περιοχή του Παπάγου, από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό, η περιφερειακή οδός Αλίμου - Κατεχάκη προς θέση Καλοπούλα από το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής, η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης προς το ύψος του 414 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος της Θησέως και η λεωφόρος Φυλής προς Μονή Κλειστών, από το ύψος της τελευταίας ταβέρνας.

Απίστευτο τοπίο στη Μαλακάσα - Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr:

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίζεται με ένταση, η χιονόπτωση και στην Πάρνηθα, όπου το τοπίο είναι πλέον έχει ντυθεί στα λευκά.

Παράλληλα, τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Κλειστό τμήμα της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «λόγω της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 05:45 απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη (στην Κηφισιά) μέχρι το Σχηματάρι», δηλαδή για μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στην Στερεά Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα παρά το χιόνι πραγματοποιείται η κυκλοφορία στην Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανό, ο οποίος μίλησε στο newsbomb.gr

Ωστόσο, η κυκλοφορία πραγματοποιείται με αλυσίδες στα οχήματα, στα ορεινά της βόρειας Εύβοιας και της Ευρυτανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.