ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο μετρό: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι ανήλικοι - Οι κατηγορίες σε βάρος τους

Επίθεση στο μετρό: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι ανήλικοι - Οι κατηγορίες σε βάρος τους

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό.

Μέχρι την απολογία τους θα παραμείνουν κρατούμενοι.
Ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα) αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγνώμη, αλλά επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Τους είχε στο «στόχαστρο» η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής (15.01) στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τα στοιχεία, λοιπόν, φαίνεται πως ήταν αρκετά για την αστυνομία έτσι ώστε να φτάσει στη σύλληψη των δυο ανήλικων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Στην Αστυνομία, άλλωστε, ήταν εξοργισμένοι με το γεγονός, και όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο ΟΡΕΝ οι Αρχές είχαν βάλει στοίχημα να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη «τα δύο "κτήνη" όπως τους αναφέρει και η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.»

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η Αστυνομία το είχε πάρει «προσωπικά» και θα τους πιάσει, κάτι που έγινε τελικά το βράδυ της Παρασκευής. «Ήταν ένας άνθρωπος που πήγαινε στη δουλειά του, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας κι από θαύμα ζει, από θαύμα δεν έμεινε ανάπηρος» είπε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός.