ΕΛΛΑΔΑ

Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

 Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας
InTime

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας εισήχθη το απόγευμα του Σαββάτου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις Φυλακές Δομοκού, καθώς είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας»

Κατά πληροφορίες, η υγεία του Κουφοντίνα έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Μάλιστα, φαίνεται ότι αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας μέχρι να εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν ήθελε τη μεταγωγή στο νοσοκομείο, έγινε με τη βία»

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr μαζί της επιβεβαίωσε τη μεταγωγή του κρατούμενο στο νοσοκομείο της Λαμίας. «Έγινε μεταγωγή με τη βία, διότι δεν ήθελε. Τον μετέφεραν κάποιοι που φορούσαν κουκούλες δεν γνωρίζουμε τι ήταν, στο νοσοκομείο της Λαμίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήδη είχε προηγηθεί γνωμάτευση ενός τοπικού γιατρού, γιατί δεν υπάρχει γιατρός στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, που συνέστησε τη μεταγωγή στο νοσοκομείο».

«Έχει μεταβεί γιατρός της επιλογής μας στο νοσοκομείο, που επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω απώλειας βάρους, οξέωσης και συμπτώματα που παραπέμπουν σε θρομβοφλεφίτιδα, ενώ ήδη πάσχει από αγγειακά προβλήματα, και υπάρχει κίνδυνος αγγειακού επεισοδίου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε άρνηση στο να λάβει την αγωγή που του συνέστησαν αλλά και στο να μεταβεί στο νοσοκομείο. «Η εμπειρία που είχε από παλαιότερη νοσηλεία εκεί ήταν οδυνηρή από τις συνθήκες κι όχι από το προσωπικό. Το τονίζω αυτό, μιλάω για τις συνθήκες νοσηλείας του κρατούμενου. Πρέπει να ξεκλειδώσουν δυο-τρεις πόρτες για να φτάσει ένας φρουρός να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί, φανταστεί πόση ώρα θα χρειαστεί νοσηλευτής ή γιατρός. Ο ίδιος είναι και σε μια κατάσταση που δύσκολα θα μπορεί να καλέσει σε βοήθεια αν χρειαστεί».

Επίσης, σχολίασε πως «υπήρξε η άρνησή του για αυτό και μεταφέρθηκε με τη βία. Είναι στην ένατη ημέρα απεργίας πείνας, έχει απώλεια άνω του 15% σε σωματικό βάρος και κατά τους γιατρούς υπάρχουν φόβοι πρόκλησης σοβαρών βλαβών, λόγω των αυξομειώσεων σακχάρου και κακής εγκεφαλικής λειτουργίας. Προφανώς όλες αυτές οι αξιολογήσεις έφεραν τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Σοφία Μπεκατώρου «έδειξε» τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά