ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Αυτοί ήταν οι όροι για να δώσουμε «ΟΚ» στο άνοιγμα της αγοράς

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Αυτοί ήταν οι όροι για να δώσουμε «ΟΚ» στο άνοιγμα της αγοράς

Την προσοχή των πολιτών σχετικά με το άνοιγμα που αναμένεται την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, συνέστησε μέσω του Newsbomb.gr, ο καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά τις πόρτες του απ’ την ερχόμενη Δευτέρα έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης. Εξαιρουμένων των «κόκκινων» περιοχών του επιδημιολογικού χάρτη, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, σε όλη την υπόλοιπη χώρα τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδέχονται κανονικά πελάτες.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, διευκρίνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες συγκεκριμένα ανέφερε, οι πελάτες που θα προσέρχονται σε αυτές καλούνται να τηρούν τους εξής κανόνες:

  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες:
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν το άνοιγμα της αγοράς θα επιφέρει αύξηση τον κρουσμάτων ο κ. Βατόπουλος, διευκρίνισε «Αυτό είναι το στοίχημα που βάζουμε. Δεχτήκαμε να ανοίξουμε με δύο όρους, αυστηρή αστυνόμευση και αύξηση της επιδημιολογικής επιτήρησης από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Εάν δούμε ξανά εικόνες συνωστισμού θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.