ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο Μετρό: Η φωτογραφία που «έκαψε» τους ανήλικους και το προφίλ του ειδικού φρουρού

Επίθεση στο Μετρό: Η φωτογραφία που «έκαψε» τους ανήλικους και το προφίλ του ειδικού φρουρού

Μέσω του facebook ταυτοποίησε η αστυνομία τoυς δύο ανήλικους για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας που έγινε την περασμένη Τρίτη. Χθες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα μαζί με τον ειδικό φρουρό που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Στα κρατητήρια της ασφάλειας θα μείνουν μέχρι την Τρίτη όπου θα απολογηθούν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας.

Ο ειδικός φρουρός που τους βοηθούσε, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Ο εισαγγελέας άσκησε στα δύο παιδιά διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, κατηγορούνται για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Πώς τους εντόπισαν οι Αρχές

Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη του Μετρό βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA προβλήθηκε εικόνα των δύο ανηλίκων που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του Μετρό και ήταν αυτή που είχαν στα χέρια τους οι αρχές για να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.

Οι δυο ανήλικοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ μέχρι να οδηγηθούν στον ανακριτή θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Τι είπαν στους αστυνομικούς

Όπως υποστήριξαν οι ανήλικοι, ο σταθμάρχης ήταν αυτός που τους προκάλεσε και τους επιτέθηκε.

«Μας προκάλεσε με κάτι που είπε. Έκανε και μια χειρονομία προς τον μικρό. Θολώσαμε και όταν κατεβήκαμε τον χτυπήσαμε. Μετά το μετανιώσαμε. Φοβηθήκαμε όμως όταν είδαμε τη διάσταση που πήρε, και δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε» είπαν.

Το προφίλ του ειδικού φρουρού που τους βοηθούσε

Αν και οι κάμερες του μετρό κατέγραψαν τα πρόσωπα των ανηλίκων, η τηλεφωνική άρση απορρήτου έβγαλε «λαυράκι» και για τη δράση ενός ειδικού φρουρού, ο οποίος έμενε κοντά στους ανήλικους, γνώριζε τη δράση τους και δεν ενημέρωσε.

Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, όμως ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος κατατάχθηκε τον Ιανουάριο του 2020 μαζί με άλλους 1.500 αστυνομικούς. Υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και είναι οικογενειακός φίλος των ανήλικων.

Φέρεται να έχει πει στη μητέρα των παιδιών να ελέγχει για ύποπτες κινήσεις και αυτοκίνητα έξω από το σπίτι και να μη διαγράψει τα προφίλ των παιδιών από το Facebook γιατί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εύκολα θα τα επαναφέρει.

Ο αστυνομικός με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Αυτοί ήταν οι όροι για να δώσουμε «ΟΚ» στο άνοιγμα της αγοράς