ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Σύψα για τα καταστήματα: Μέτρα ακόμα και τα επόμενα 24ωρα αν υπάρξουν συνωστισμοί

«Βόμβα» Σύψα για τα καταστήματα: Μέτρα ακόμα και τα επόμενα 24ωρα αν υπάρξουν συνωστισμοί
INTIME

«Θα λάβουμε άμεσα μέτρα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά» είπε για το άνοιγμα των καταστημάτων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Όπως είπε, μάλιστα, «ακόμα και αύριο μεθαύριο μέτρα θα έχουμε μέτρα αν δούμε άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα» μετά την επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα, Δευτέρα.

«Μη νομίσει κανείς ότι είναι κάτι ακίνδυνο το άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων» είπε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προειδοποιώντας ότι αν υπάρξει συνωστισμός «τα μέτρα θα αρθούν».

«Εμείς πήραμε το ρίσκο, η μπάλα είναι στα χέρια των καταστηματαρχών και των πολιτών» τόνισε ο κ. Σύψας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πλάνο για Ιανουάριο και Φεβρουάριο» προσθέτοντας ότι το «επόμενο άνοιγμα ενδεχομένως να είναι οι επόμενες τάξεις των σχολείων, το Γυμνάσιο και τα Λύκεια».

Ο κ. Σύψας έδειξε, επίσης, καθυστέρηση στο άνοιγμα της εστίασης λέγοντας ότι «εστίαση και πανεπιστήμια είναι εστίες υπερμετάδοσης. Ένας από τους λόγους που έχουμε μείωση κρουσμάτων είναι ότι η εστίαση είναι κλειστή».

Ερωτηθείς ειδικά για την Αττική και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων είπε ότι «δυστυχώς θα λαμβάνονται οριζόντια μέτρα για την περίπτωση της Αττικής, ευχόμαστε να μην συμβεί αυτό».

Σημείωσε, τέλος, ότι «τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα αγοράς: Όσα πρέπει να ξέρετε - Πώς θα γίνονται οι αγορές, τα ωράρια και τα μέτρα που ισχύουν