ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Κρήτη: Στα «λευκά» τα ορεινά από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Καιρός - Κρήτη: Στα «λευκά» τα ορεινά από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Καιρός: Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή.

Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να« στρωθεί» το χιόνι στον Ομαλό ενώ η θερμοκρασία στα Ανώγεια έχει πέσει στον 1 βαθμό Κελσίου.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια οι γονείς αν και έστειλαν κανονικά το πρωί τα παιδιά στο Δημοτικό σχολείο στη συνέχεια όταν είδαν να πέφτει το χιόνι πήγαν και τα πήραν.

Μετά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα κατεβούν ακόμη χαμηλότερα και ασχέτως με το αν συνεχιστεί ή όχι η χιονόπτωση όσοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν με οχήματα σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500-600 μέτρων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς λόγω του παγετού οι δρόμοι θα είναι πολύ ολισθηροί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, cretapost.gr, flashnews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται