ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Να ανοίξουν τώρα γυμνάσια και λύκεια - Τρίτο κύμα τέλος Φλεβάρη

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Να ανοίξουν τώρα γυμνάσια και λύκεια - Τρίτο κύμα τέλος Φλεβάρη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την άποψη ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη – Επιπλέον εκτίμησε ότι το 3ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρας μας θα έρθει στα τέλη του Φεβρουαρίου.

«Τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν μπορεί να μένουν άλλο κλειστά. Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου που θα δώσουν πανελλαδικές τα πράγματα πιέζουν. Δεν είναι εύκολο πράγμα οι πανελλήνιες», ανέφερε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «την Παρασκευή 22/1 θεωρώ ότι θα υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, η κα. Παγώνη μας έκανε γνωστό ότι αν και το ΕΣΥ αποσυμφορίζεται από ασθενείς covid έχουν πάει πολύ πίσω τα χειρουργεία για ασθενείς με άλλες παθήσεις με αποτέλεσμα στα νοσοκομεία να υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας.

Λιανεμπόριο

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την κατάσταση στο λιανεμπόριο και τις ουρές στα καταστήματα που παρατηρήθηκαν χθες, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι «εντός των καταστημάτων τα πράγματα ήταν καλά. Ωστόσο, οι πολίτες δεν θα πρέπει αν συνωστίζονται στις ουρές και να μην κρατούν το 1,5 μέτρο απόστασης».

Τρίτο κύμα

Σε σχέση με την πολυσυζητημένη έλευση του 3ου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, η κα. Παγώνη εκτίμησε ότι «θα έρθει στα τέλη Φεβρουαρίου. Η σφοδρότητα και η έντασή του θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα αντιδράσουμε εμείς και πόσο θα προσέξουμε τώρα που ανοίγει πάλι η αγορά».

Η κατάσταση στη χώρα

Τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 320 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.925, εκ των οποίων 52,1% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.763 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.578 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 322 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. Οι 231 (71,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.031 ασθενείς.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 19 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.488 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.234 (58.9%) άνδρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα – Το χρονοδιάγραμμα για μετακινήσεις, εστίαση, Λύκεια